top of page

Закриття табору

 День «Закриття табору» (19.06.2018) пройшов під гаслом :

«Канікули, канікули !

Омріяна пора.

До осені далеко ще,

І літечку – ура» !

На урочистій лінійці « До побачення, загін!» відбулося підбиття підсумків роботи  та нагородження найактивніших вихованців табору "Світанок". А активними у таборі

були , без сумніву, всі загони ,тому нагороди, призи та солодощі отримали всі діти.

«Залишаю вам на згадку» - ця скарбничка відгуків та побажань про життя в таборі сьогодні наповнилася щирими дитячими словами вдячності усим , хто організовував літній відпочинок для них. А дякували діти і за смачні сніданки та обіди, і за цікаві конкурси та змагання, і за веселі походи та екскурсії. Завершилося святкування закриття табору енергійним та запальним танцювальним марафоном «Танцюйте і будьте здорові!»

Діти – наше майбутнє! І ми докладаємо багато зусиль, щоб виростити їх здоровими, розумними, талановитими та щасливими!

Табір, до побачення! До зустрічі наступного літа!

День вдячності

 «День вдячності» (18.06 2018) пройшов під гаслом :

«Сію дитині в серденько ласку.

Сійся-родися ніжне «будь-ласка».

Вдячне «спасибі»,«вибач»,«даруйте»

«доброго ранку», «світлої днини»

Щедро даруй ти людям, дитино!»

Подяка – це здатність цінувати те, що у тебе є. Для того, щоб прищепити цю якість дітям, слід постійно розмовляти з ними про це. Тому в таборі "Світанок" саме цього для були проведенні вихователями загонів бесіда «Що означає бути вдячним?» та соціальним педагогом Попільняк О.Ф. тренінгове заняття «Вчимося спілкуватися» . Вдячність відкриває доступ людині до великої кількості всього того, що її оточує, допомагає пізнати добро у своєму житті. Вдячна дитина відчуває більш глибокий зв'язок з батьками, їхню любов. У результаті, якщо вона може зрозуміти, що багато людей докладають достатньо зусиль заради її ж блага, її життя поліпшується. Саме тому на загальнотабірний захід «Доброта – одна з головних чеснот людини» вихованці підготували поезії , пісні про добро і вдячність та інсценізацію оповідань В.О.Сухомлинського "Білка і добра людина", "Горбатенька дівчинка", "Добре слово","А серце тобі нічого не наказало?"

А ще цього дня вихованці табору відвідали хутір "Козацька долина", що розташований в селі Карбівка.  Там діти не лише милувалися красою природи нашого краю , а й відвідали міні-зоопарк, де їм вдалося побачити оленів, вепрів, вовків, носух, дикобразів, єнотів, лам та власноруч погодувати страусів. Додому дітлахи  повернулися щасливі та задоволені.

День вишиванки

 «День вишиванки»  (15.06.2018) проходив під гаслом :

 «А сорочка мамина біла-біла,

А сорочка мамина серцю мила.

Я її із вдячністю одягатиму

І до серця ніжно пригортатиму…»

В День вишиванки вихованці познайомились з історією народного костюма, призначенням та обереговою функцією українського одягу, про який розповіли вихованці  2 загону "Віночок".  3 загін "Рушничок" створили презентацію "Український віночок", в якій дуже цікаво та креативно повідомили про значення кожної квітки та стрічки у віночку. 4 загін "Лепетуни" підготували пізнавально-розважальний захід " Чарівна-Україночка", в якому продемонстрували свої творчі таланти: співали українські пісні та виконували народні танці. Усі вихованці табору та вихователі цього дня одягнули святкові вишиванки, і зацвів наш табір червоними маками, білими ромашками, небесно-синіми волошками.

День рідної природи

  «День рідної природи» (14.06.2018) пройшов під гаслом:

«Все відбивається в краплині росини,

Все, що навколо квітне, співа,

Все, що ти бачиш і чуєш, -

Наше життя, наша радість жива».

Цього дня до нашого табору завітали керівники гуртків Станції юних натуралістів та провели з вихованцями табору цікавий та пізнавальний квест "Знавець зеленого світу", який дав змогу дітям ознайомитися з видами дерев, що ростуть у нашій місцевості, особливостями рослинного та тваринного світу, дізнатись багато цікавого про природу рідного краю. Змістовною була бесіда «Охорона навколишнього середовища» , під час якої вихователі розповіли дітям про необхідність  очищення від забруднення  наших водойм, лісів, збереження та охорону тваринного світу нашої місцевості.

У конкурсі загадок про Фауну та Флору рідного краю особливу активність проявили вихованці 2 загону "Віночок". Вони відшукали та самостійно склали загадки про тваринний та рослинний світ нашої країни, а діти інших загонів із задоволенням їх відгадували.  

День художника

          «День художника»  (13.06.2018) пройшов  під гаслом:

«Ой яке красиве все навкруг:

Парки і будови, ліс і луг.

І грайливі хвилі на ріці,

Все це намалює пензлик у руці»

Цього дня вихованці табору "Світанок" познайомилися з видатними художниками України, їх творчістю. Вихователі провели для дітей своїх загонів конкурс малюнків "Моя мирна Україна", в яких учні пензликами на папері зображали свою рідну Україну, дивувались її красі і неповторності, мріяли про її розквіт, мирне майбутнє сповнене дитячого щирого сміху. Учитель образотворчого мистецтва Колісніченко А.В. провела майстер-клас «Таємниці Петриківського розпису» , де  змогли проявити свої творчі здібності та дізнатися про сучасні техніки малювання : графіті , малюнок піском, нитками та їн.

День народних традиційних свят

 «День народних традиційних свят» (12.06.2018) пройшов під гаслом

 « І Тройцю, і Великдень, і Різдво

Спокон віків святкує наш народ.

Чому і як – цікавило завжди.

Тому дізнаємось про це ми залюбки!"

 Протягом дня діти знайомились з народними традиційними святами, особливостями їх святкування під час бесіди « Народні українські традиції та обряди». Практичним психологом було проведене заняття-тренінг «Про вірну дружбу» , з якого діти дізналися яке важливе місце в житті людини займає дружба, хто є вірними друзями, як до друзів ставилися наші предки, що про це каже народна мудрість. між загонами була організовала виставка-конкурс «Український рушник » , яка вразила розмаїттям українських вишитих оберегів.». А найцікавішим стало незвичайне свято «День народження борщу», на якому дізнались дуже багато цікавого про традиційні обрядові страви, про велике розмаїття регіональних рецептів національної страви українців - борщу. Діти разом  з вихователями склали віршовані тетралізовані сценки ,  де головним героєм був, звичайно ж, смачний український Борщ.

День народної пісні

 «День народної пісні» (11.06.2018 ) проходив під гаслом :

«Любим ми відпочивати,

Полюбляєм танцювати,

Можемо співати гучно

І живемо дуже дружно!»

Цей день у таборі відзначався особливою атмосферою мелодійності та творчості. Ранок для дітлахів розпочався конкурсно-розважальною програмою „Караоке на ганку ” , яка активізувала пісенну творчість наших вихованців, налаштувала їх на  музичний настрій. далі вихователями табору була проведена народознавча гра «Пісенні традиції та звичаї нашого народу», з якої діти дізналися чому українців називають співочими соловейками . Завершився день дуже цікавим заходом «Люблю я пісню українську!», який пробудив в душі кожної дитини любов та повагу до рідного краю, гордість за те, що вони є українцями.

Проте цього дня наші дітки не лише співали та розважалися , а побували з екскурсією на Новоархангельській ГЕС та Новоархангельському РЕМ, де енергетиками для них були проведенні бесіди про енергозбереження та електробезпеку. Дітям було дуже цікаво, адже поставили вони безліч цікавих питань та отримали кваліфіковані відповіді від працівників РЕМ та ГЕС.

День народних ремесел

8.06 .2018  «День народних ремесел» пройшов під гаслом:

«Навчимося ми ліпити

Коників і свистунці.

Дружно й весело творити

Можемо ми  залюбки»

Цей день у таборі "Світанок" був досить творчим та пізнавальним, адже для вихованців була проведена змістовна бесіда "Народна іграшка", з якої діти дізналися про народні дитячі іграшки різних епох, способи їх виготовлення. Вихователі провели по загонах пізнавальну вікторину «Подорож у світ українських народних ремесел» та визначили найкращих знавців народних ремесел. Проте основним заходом дня став майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки «Лялька-мотанка – оберіг людини і душі». Кожен загін виготовляли свої ляльки-обереги, хто з тканини хто з ниток. Діти підійшли до виконання цього завдання досить креативно, з фантазією, в кожну з них вони вкладали частинку своєї душі, тому й вийшли ляльки-мотанки дуже різні, яскраві та красиві. Сподіваємося , що ці ляльки-мотанки стануть справжніми оберегами від всього лихого для наших діток.

День народної казки

 7.06.2018  «День народної казки» проходив під гаслом:

«Казка за казкою -

Час проминає.

Ліпше читання,

Мій друже, немає!»

Після щоденної ранкової зарядки та смачного сніданку вихованці табору "Світанок" взялися активно малювати улюблених казкових героїв. Потім практичний психолог Суржко О.М. провела заняття з казкотерапії «Казка в гості завітала». А кульмінацією цього дня стало свято інсценізації українських народних казок "Подорож у світ казок". Діти ретельно готувалися до дійства:вчили слова, підбирали пісні, майстрували декорації та реквізит, добирали костюми. 4 загін "Лепетуни" продемонстрували інсценізацію казки "Коза-дереза", 3 загін "Рушничок" - казку "Ріпка", 2 загін "Віночок" - казку "Рукавичка", а 1 загін "Козачата - казку "Колобок". 

День народної казки дітям дуже сподобався , адже вони  змогли показати свій неперевершиний артистизм, блискучу фантазію, творчість, згуртованість загону , за що отримали від глядачів багато щирих аплодисментів.

День народних ігор

«День народних ігор» (6.06.2018) у таборі "Світанок" пройшов під гаслом:

 «Ми веселі, жартівливі,

Любимо пісні і сміх.

Свою радість на дозвіллі

Ділимо порівну на всіх!» 

Цього дня діти здійснили подорож в історію виникнення народних ігор та  дізналися багато нової інформації про , те як проводили своє дозвілля,чим займалися їхні однолітки 20,50 років тому. Під час розучування рухливих народних дитячих  ігор «Улюблена гра моєї родини» вихованці табору пограли в такі народні дитячі забави,  як "Хрещик",   "Ворон",   гру в Панаса (піжмурки),   "Гуси",  гра у котика і мишку,  "Дзвіночок", гра у крем'яхи. Кожен загін розповів та продемонстрував улюблену гру своїх батьків, дідусів та бабусь.

Вихованці 3 та 4 загонів були запрошені до Новоархангельського БДЮТу, де керівники гуртків приготували для них різноманітні ігри, завдання, змагання, конкурси, виготовлення сувенірів на згадку. Повернулися діти з екскурсії щасливі, задоволенні, переповнені позитивними емоціями, за що ми вдячні працівникам БДЮТу.

Загалом, день народних ігор допоміг  розширити кругозір дітей  та поглибити їх знання, розвинути уяву, кмітливість,  вміння міркувати ,проявляти  дитячу ініціативу.

День козацьких розваг

 «День козацьких розваг» (05.06.2018) пройшов під гаслом:

«М'ячик ловлять десять рук.

Хай його спіймає друг!

Як це просто, як це здорово -

Все ділити з другом порівну!»

Цей день у таборі був яскравим на емоції, адже не секрет, що діти полюбляють спортивні розваги. Саме тому фізкерівником Аліщенко С.А був проведенний "Козацький турнір", де вихованці змагалися у спритності, сміливості, кмітливості, витривалості, загартовували спортивний дух, зміцнювали власне здоров'я, пропагувати принципи здорового способу життя. Також цей день був насичений різними  пізнавальними заходами (бесіда «Українське козацтво», патріотична гра «Чи знаєш ти свій рідний край?», заняття - тренінг «Умій дружити», малювали справжніх козаків ) і приніс дітям багато цікавих вражень, позитивних емоцій.

День гумору

"День гумору " (4.06.2018) у таборі "Світанок" пройшов під гаслом:

«Як весело, як весело

 У таборі у нас!

Жартуєм, розважаємось.

Літо – просто клас!»

Цього дня діти були запрошені до сільського будинку культури, де для них було організовано цікаві конкурси, веселі ігри, танці. Вихованці взяли активну участь у "Фестивалі гуморесок" та вразили всіх присутніх дотепним українським гумором. Показали свою  винахідливість, приємно вразили фантазією та неповторністю діти під час інсценізації жартівливих народних пісень під музичний супровід. День гумору нікого не залишив байдужим ні вихователів , ні вихованців . Табір "Світанок" сяяв щирими дитячими посмішками.

Міжнародний день захисту дітей

Сонячним промінчиком прилетіло до нас літо, а разом з ним і міжнародний день захисту дітей, який відзначається в Україні 1 червня. Веселі дитячі голосочки наповнили радісним щебетом подвір'я пришкільного табіру  відпочинку "Світанок". Цей день у таборі пройшов під гаслом:

«Ми усі – одна родина,

Ми – єдина Україна!

Ми – сім’я одна-єдина,

Наша ненька – Україна!»

Другий день подарував дітям багато незабутніх хвилюючих вражень. Вихованці табору взяли участь у районному святі до Міжнародного дня захисту дітей. Свято було цікавим, веселим, енергійним, креативним, адже діти, окрім концерту, грали в різні рухливі  ігри, проходили квести, малювали малюнки на асфальті. По завершенні свята діти отримали призи та солодощі.

Практичним психологом школи Суржко О.М. було проведене  заняття-тренінг «Світ емоцій. Які бувають емоції», на якому діти навчилися розрізняти емоції та спілкуватися з однолітками.

У таборі протягом дня діяла святкова пошта «Я бажаю всім…», де діти  бажали друзям, вихователям, дітям України здоров'я, поваги , успіхів, щастя та мирного життя без дитячих сліз.

Цей день у таборі "Світанок"  був переповнений  незабутніми  емоціями маленьких вихованців.

День відкриття табору "Світанок"

31 травня 2018 року розпочав свою роботу пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням народознавчого профілю "Світанок".  У 2018 році у таборі відпочиватиме 90 дітей. Вихователі об’єднали дітей у 4 загони (було враховано вікові, індивідуальні особливості дітей) Перший день роботи табору мав назву «День загону» та пройшов під гаслом :

«Світи,сонечко, ясно,

відпочинемо прекрасно!

Гарно у таборі будемо жити,

міцною дружбою дорожити.»

Цього дня діти обирали назву свого загону, кімнати  прикрашали, складали девізи та речівки, приймали правила табору та загонів. Отже, відповідно донародознавчого  профілю табору, І загін обрав назву "Козачата", ІІ - "Віночок", ІІІ - "Рушничок", а ІV - "Лепетуни" (мовний загін). В перший день табірної зміни  вихователі ознайомили дітей з правилами поведінки в таборі, з правилами безпечного дозвілля та відпочинку. Протягом дня тривала підготовка загонів до відкриття табірної зміни, всі загони старанно готувалися до концерту

Святкова лінійка-відкриття пройшла гарно, урочисто та  завершилася  дискотекою.

І розпочалось у нашому таборі цікаве  життя, сповнене дитячих вигуків і оплесків, радощів і хвилювань.

Please reload

bottom of page